5 Uber zinderende dingen die u nooit wist over de oubollige haring vissen 5224

11 May 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Dier en natuur

De extreme uiteenzettingen van de haring vis schiep enorme rijkdommen voor Deense, Engelse, Franse en Nederlandse handelaren waarvan de overheden een grote zeemacht hadden ontwikkeld om hen te behoeden, het maken van die zeemacht vormde de basis van het koloniale tijdperk.

Het trad in onze mythologie ook op met folklore van juweliers die haringen in elkaar zetten van echt zilver om de rondtrekkende haring scholen aan te trekken.

Haring vissen,Geloofs Overtuiging en zwanger – Hollands jonge

Het speelde zelfs ook een grote rol in de geloof van het continent. Er was door het middeleeuws katholieke Europa een ongewoon veel willigheid naar de haring in de vastentijd en vastendagen, dit heeft de grondvesting gebouwd van het Nederlandse Koninkrijk.

Nadat het proces van het roken van de geschiedenis rijke vissen werd ontdekt in de twaalfde eeuw werd de haring een heuse rivaal voor de kabeljauw. In de uren voor de koeling, kan de haring en zijn broertje de kabeljauw ongecompliceerd worden gegeten vanaf het moment dat ze gepakt worden.

Het haring vis is een leuke visje die vaak geen bewonderde is, maar toch voor meer dan twee millennia is het haring vissen het grote top geheim wat veel beschavingen en keizer rijken van Midden-Europa heeft ondersteund. De koele gematigde wateren rond onze eilanden en de noord-west kust van het continent exploderen van hoge kwantiteit haring visjes met de zilveren glittering van deze blauw-groene haring visjes . De haring vis, heersers van de zee, voor wat wel misschien het vaakst voorkomende vissoort is in de samenleving.

Het vreten van haring vis is best goed

Haring is net zo als bijna elke andere vette visjes zeer goed voor het hard en de bloedvaten. Dit blijkt uit een proefschrift van Chalmers University of Technology in Zweden. Het is één van de eerste specifieke studies van de effecten op de gezondheid van haring. In tegenstelling tot een hoop andere soorten vissen, is haring vissen ontzettend profijtig, en het is een van de weinige soorten die gevangen wordt op een ecologisch duurzame wijze.

In één van de vele testen van Helen Lindqvist sament met maatje restaurateur Leif Mannestrë (die veel innovatieve haring recepten heeft ontwikkeld) is gebleken dat niet alle mensen houden van de kenmerkende haring smaak, maar het is toch helemaal niet duidelijk in een overgroot aantal van de recepten, is gebleken.

Opvallende haring vissen zoals u ze niet kent onderzocht

De haring vis willen verhuizen

Amsterdam, zo werd gezegd, werd gebouwd op haring botten. Zo groot waren de verbruikte hoeveelheden dat een zeventiende eeuwse Franse arts na het observeren van verhoogde gehaltes van seksuele opwinding en onderneming in de vastentijd de schuld gaf aan haring!

De Haring visjes zitten bomvol met omega 3-vetzuren en vitaminen, veel mensen weten dit niet

%u201CHaring is zeer rijk aan omega 3-vetzuren, vitamine D, selenium en vitamine B12, verbindingen die mensen hard nodig hebben. Maar een van de grootse voordelen van haring vis is wel dat er nog steeds heel erg veel van op voorraad is. Hedendaags wordt slechts een kleine beetje van de haring die gevangen wordt gebruikt voor eten door mensen, het merendeel wordt verwerkt in veevoer. Het zou effectiever zijn ten aanzien van de grondstoffen die de volkeren hebben dat we de haring vissen zouden consumeren in plaats van het vangen en verwerken tot vismeel om het vervolgens aan zalm vissen te voeden, om het zo maar even te zeggen.

%u201CDe combinatie van verschillende verbindingen is vergelijkbaar in veel vette vis soorten%u2019%u2019, meldt ze.

De groei van de haring commercie was één van de vele aanleidingen voor de construering van de Hanze, één van de eerste vrije handels organisatie in Noord-Europa. De aankoop heren van de stad Hamburg, die zeer simpelweg toegang hadden tot de lelijke zoutmijnen van Kiel (zout is van groot belang voor het roken ) hadden een alliantie gestart met de stinkende kooplui van Lübeck, die de rijke haring streken hadden gemonopoliseerd voor de kust van Oostenrijk.

De oude romein, een uit de kluiten gewassen mediterrane type, had een speciaal plekje voor deze visjes. Maar toen oppeens de Angel Saksen arriveerden en haring vis begon zich te ontwikkelen. Tegen de zesde eeuw, toen drijf netten aan het werk waren, werd het vissen vervolgens ingekrompen tot de massale rivieren waarin bepaalde leden van de haring familie zou samenkomen in dikke scholen om zich te nestelen in zoet water.

De Ingrediënten van de lekkere haring visjes

Het overgrote deel van de effecten op de gezondheid van de haring vissen worden aangericht door de inhoud van de omega-3 vetzuren, die ook gevonden werden in onder andere visolie. Helen Lindqvist was er ook van overtuigd dat sommige delen van de vis zelfs gezonder zijn dan de olie, door het opsplitsen van de vis in verschillende onderdelen in een van de studies. De vloeibare stukje %u2013 die geen omega-3 vetzuren bevatten, %u2013 taande de hoeveelheid oxidatie porties in het bloed. Anders gezegd, de haring bevat anti-oxidanten die oplossen als je de haring vis verruild door visolie capsules. buitendien de haring zelf bevat een flinke hoeveelheid eiwitten en vitaminen.

De omega-3 vetzuren DHA en EPA nemen toe in het bloed na inslikken van deze vette vis, waar pertinent dus mee aangetoond is dat er minder atherosclerose voorkwam bij menschen. Al deze factoren zijn overduidelijk duidelijk verwant aan hart- en vaat ziekten en diabetes en mogelijk meer aandoeningen.

In eerdere studies van de positieve effecten van de opvallende gezondheid van vettige vis, hebben ecologische onderzoekers gericht gezocht op meerdere vis soorten. Helen Lindqvist, een promovendus bij de afdeling Food Science van Chalmers, kan u nu de positieve effecten van haring aantonen:

De haring vis is verplaatst naar het ondiepe rondom de Hollandse kustwateren, waar deze visjes geplunderd wordt door zeemeeuwen elk jaar weer.

De haring vissen, althans volgens Alan Davidson aan het werk in The Oxford Companiton to Food ligt het aan vissen die de meeste inwerking op economische en politieke geschiedenis van Midden-Europa had. Zo! Dat is toch wel een visje met een rijke geschiedenis, lijkt mij.

Helen Lindqvist had 4 studies afgerond, waarvan 3 op homo sapiens en een op vieze ratjes, waar haar lukte om een aantal pluspunten van de consumering van haring vis aan te tonen voor jouw gezondheid wat hier luid als volgt: De hoeveelheid van %u201CGoede cholesterol%u201D, HDL, nam toe in het bloed van de mensen. In de ratten nam de inhoud van oxidatieproducten af in het bloed, terwijl de grootte van vet cellen en bloed gehalte beide aanzienlijk waren verbeterd.

Pas toen werd de haring een essentieel onderdeel in het dieet van de volkeren van Noord-Europa, en in de eeuwen die volgden is haring het standaard eten geworden van alle mensen.

Haring kun je bereiden net als elke andere visjes, Chinees geïnspireerd of misschien met majo? Veel is mogelijk.

Tags: vissen, haring


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.