Artikel SchrijvenEen artikel schrijven!

Een artikel schrijven is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar iedereen kan het wel.
Zeker met een beetje hulp ;) Wiki Tips!!! Kan iedereen snel artikelen schrijven leren

Een artikel schrijven is nog niet zo moeilijk en wat is er nou leuker dan je kennis over een specifiek onderwerp delen op het internet zodat anderen van jou kunnen leren en kennis over dat onderwerp op kunnen doen. Tenslotte weten 2 meer dan 1 en dankzij het internet is informatie voor iedereen binnen handbereik zodat het wiel niet voor een 2e keer uitgevonden hoeft te worden. Maar dan moet je natuurlijk wel die informatie op het digitale papier zetten door bv een artikel te schrijven.

Nog leuker is het als je met artikelen schrijven ook nog eens wat bij kan verdienen. Kan dat dan? Ja dat kan. Binnenkort zullen we op de site ook meer informatie plaatsen over geld verdienen met artikelen schrijven. Je 1e artikel schrijven zou wel eens het begin kunnen zijn van je eigen internet onderneming. Want als je een artikel kunt schrijven kun je ook je eigen website maken en voorzien van jouw kennis. En als je eenmaal je website(s) hebt zijn artikelen ook een prima manier om bezoekers naar je website te trekken. Zoals je ziet kan een artikel schrijven als hobby maar ook professioneel van nut zijn.  En zelfs als je het als een hobby wilt blijven doen, gewoon omdat je het leuk vindt om je kennis over een specifiek onderwerp te delen kan bepaalde kennis wel helpen om er ook nog iets aan te verdienen. Voorbeelden te over van mensen die begonnen zijn met artikelen schrijven / bloggen en nu eigen baas zijn met alle voordelen die daar bij horen en nog steeds artikelen schrijven! Maar genoeg hierover nu, binnenkort kun je daar meer over lezen op de nieuwe pagina’s die daarvoor op de website zullen komen. Maar even voor de duidelijkheid…geloof niet die mooie verhalen van snel geld verdienen zonder er iets voor te hoeven doen. Maar wat wel waar is en ook logisch, is dat het werk wat je er in stopt zich nog jaren blijft uitbetalen omdat iets op internet altijd blijft staan, tenzij internet verdwijnt natuurlijk ;) Artikelen schrijven.info blijft in ieder geval nog jaren!!!

Terug naar een artikel schrijven!
Begin eens met het schrijven over bv je hobby en wat daar allemaal bij komt kijken. Handig voor mensen die daar graag meer over zouden willen weten. Of schrijf bv over je huidige werk en of werkgever, leuk voor mensen die meer over je werkgever willen weten of de functie die jij vervult. Het kan mensen zeker helpen om een beter beeld te krijgen. Ook zou je een artikel kunnen schrijven over je huisdieren, interieur, ervaringen en noem maar op. Zoveel mensen zoveel wensen! Zelfs een artikel schrijven over artikelen schrijven is zoals je nu leest mogelijk ;)

Wat is nou echt belangrijk om een goed artikel te schrijven?
Het moet duidelijk en makkelijk leesbaar zijn. Logisch, want anders haken mensen al na de 1e alinea af en komt jouw kennis niet over. Dus begrijpbaar Nederlands is op zijn minst een must. Een duidelijke structuur is dan ook wenselijk. Daar zijn veel simpele voorbeelden voor. Maar deel de tekst tenminste op in 3 delen; een intro met daarin de reden waarom men door moet lezen, je boodschap met daarin een samenvatiing van de belangrijkste kenmerken van je gekozen onderwerp en als laatste de afsluiting waarin je bv aan kunt geven wat jouw conclusie is, een samenvatting van je boodschap, waar men meer info kan vinden of andere dingen die te maken hebben met het onderwerp van je artikel.

Zoals je hebt kunnen lezen heb ikzelf mijn artikel opgedeeld in een intro, een boodschap in 2 delen waarbij deel 1 ging over wat je met artikelen schrijven kunt doen en het 2e deel welke inhoudelijk ingaat op een artikel schrijven.  En dit gedeelte wat je nu aan het lezen bent, is de afsluiting waar ik een samenvatting geef van MIJN artikel. En ook ga ik je nog de link geven van de tips van Wiki en vertel ik je dat je bv ook boeken kunt vinden van Bol.com op de pagina Hulpmiddelen. Deze boeken zijn ideaal om artikelen te leren schrijven. Zeker als je van plan bent om meer artikelen te gaan schrijven om er geld mee te gaan verdienen, zijn deze boeken hun geld meer dan waard. Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad, zo ja, laat maar een comment achter. Indien niet ook trouwens ;) We leven gelukkig nog steeds in een vrij land nietwaar?

Veel plezier en succes alvast met het artikelen schrijven.