Barrick Gold: het is ware goudmijn 3857

27 Aug 2012 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Financieel

Barrick Gold: een goudmijn. Voorgaand vrijdag hebben we een fantastische analyse gemaakt van goud: Goud: kans op uitbraak groeit. Daarin hebben we gesteld dat de kans op een ontsnapping van goud steeds verder toeneemt. Als goud opwaarts uitbreekt, waar liggen dan de kansen?

Enerzijds kan worden ingespeeld middels zogenaamd royalties. Een ‘Royalty’ produceert of delft zelf geen goud (of een ander edelmetaal), maar financiert mijnbedrijven. In ruil daarvoor krijgt een ‘Royalty’ dan een fee.

Kans met Barrick Gold

Daarentegen liggen er kansen bij de gewone goudmijnen. Barrick Gold zou een favoriet kunnen zijn. staat genoteerd aan de NYSE en heeft tickersymbol ABX. Die zou zo maar weer eens een goudader kunnen zijn die kunt aanboren. Alleen zal je er wel wat voor moeten doen: de passende (optie)strategie op loslaten. Het fonds lijkt in juli een bodemoppervlak te hebben bereikt plusminus $30, waarna de stijgende lijn is ingezet. De neergaande trend van begin juni tot en met eind juli wordt behoedzaam doorbroken. In ieder geval zijn er drietal hogere week-lows gevormd (zie bovenstaande grafiek). Een rit tot ver boven $40 zou bestaanbaar moeten zijn.

Barrick Gold Corporation houdt zich bezig met de delving en de afzet van goud en koper. Het bedrijf heeft een portfolio van 26 operationele mijnen, exploratie en ontwikkelingsprojecten in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, de regio Australië, Stille Oceaa en Afrika. De onderneming houdt daarnevens belangen in de olie- en gasindustrie in Canada gesitueerd landerijen. Barrick Gold Corporation werd gesticht in 1983 en is gevestigd in Toronto, Canada. De marktkapitalisatie van Barrick Gold bedraagt naar schatting $36 miljard. Het is dus nauwlijks kleine, lokale vennootschap.

Onderstaande chart geeft de koersontwikkeling aan ABX, waarbij het aandeel in maart dit jaar een top bereikte van rond $50. We zijn nu bijna 6 maanden verder, waarbij het aandeel zelfs langs de $30-grens scheerde Sinds eind juli heeft Barrick Gold de weg omhoog gevonden en heeft het fonds zelfs de weerstand rond $35 gepasseerd. Een rit beweging $45 zijnde de high van juni gissen we exceptioneel betrouwbaar. Bovenstaande uurgrafiek illustreert de prachtige rit van : een forse rally van meer dan 10%. Zit er meer in het vat? Een verdere rally op tijdspanne richting $55 achten we niettegenstaande opportuun. Een stop-loss kan worden gelegd beneden $30 en beleggers die dit te ver vinden, zouden de lat onder $34 kunnen leggen.

Er is fantastisch nieuws, daar er zijn opties op ABX genoteerd. We kunnen hier dan ook een haussestrategie opzetten. Dependent van je oordeel (of je neutraal, positief of zeer vast bent) kan er een mooie optiestrategie worden opgesmukt. Voor september zou bijvoorbeeld een ABX 36/39 callspread voor $0,71 kunnen worden gekocht. Een andere kans zou kunnen zijn om de ABX 35/33 putspread te verkopen voor een credit van circa $0,51.

Mocht de oplopende lijn weten door te zetten tot bijvoorbeeld $40, dan raakt de callspread ´vol´ wat dan een (maximale’ profijt oplevert van $3-$0,71 ($2,29*100). De ontvangen premie van de putspread op Barrick Gold zal dan in de tas zijn. Meer analyses en (optie)strategieën kun je vinden elders op onze internetpagina www.optieacademy.nl.

Handdrijven in opties als een pro

U kunt uiteraard ook zelf optieconstructies optuigen met de nieuwste optiehandleiding van Harry Klip Handelen in opties als een professional. Voor €67 krijg je behalve het ebook ook nog een groot kwantiteit bonussen en het basis ebook opties ter waarde van €37. Klik hier om de handleiding aan te schaffen of voor meer informatie.

Tags: Barrick Gold, Optie Academy


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.