bespaar eenvoudig op je energiekosten 6071

8 Jan 2014 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Financieel

Hedendaags klimmen de kosten en zakt ons budget. De kosten voor energie rijzen en alles, van het opwarmen van je woning tot het vervoer naar je optrekje kost cash en zorgt er voor dat je zuurverdiende bedrag op gaat. Alhoewel jij er niet zo veel aan kan doen dat de prijzen voor energie rijzen, er zijn wel een aantal manieren om energiekosten te beknibbelen en tegelijkertijd poen te besparen.

Een van de methodes om energiekosten te beknibbelen is te matigen op hoeveel motorbrandstof welke je verbruikt. Denk aan het brandstofverbruik wanneer u op zoek bent naar een splinternieuwe auto. Blijf beter weg van SUV’s en andere brandstofslurpende kostenposten op wielen. Denk er eens over na om een zuinige wagen te kopen, dat scheelt meteen in de beurs.

Je kunt daarnaast energie sparen wanneer je je kleding wast. Was je vuile was bijvoorbeeld met fris water en hang ze (buiten) op om te drogen. Het meeste energieverbruik gaat op aan het warm maken van het water in uw wasmachine en het laten drogen van de kleren met een wasdroger, dus door twee eenvoudige veranderingen aan te brengen in uw programma kan u een heleboel energie besparen, en daarmee dus geld vangen.

Wat u tevens kunt proberen is om uw maaltijdbereiding te veranderen. Indien u meer gebruik maakt van uw magnetron in plaats van uw oven kunt u geld bezuinigen omdat een magnetron veel minder energie verbruikt.

Waarschijnlijk begrijpt u ook al dat u stroomkosten kan uitsparen door de temperatuur van uw airconditioner wat omhoog te zetten in de zomer en de verwarming iets lager in de winter. Dit is een uitstekende methode om energie te besparen waarmee je tot wel 20% kunt uitsparen op uw energierekening. Een makkelijke methode om uw pand desalniettemin koel te houden is door de rolluiken of gordijnen toe te houden tijdens de momenten dat de zon schijnt. ‘s Nachts is het eveneens verstandig de airconditioning uit te schakelen en in plaats daarvan de ramen op een kier te zetten.

Tenslotte, isoleer het pand|uw verblijf. Zorg dat de kou niet naar binnenshuis komt en warmte niet kan ontglippen, dit spaart een berg stookkosten. Helaas hebben we geen controle over de energieprijzen echter je hebt wel enige zeggenschap over hoeveel geld je uitgeeft aan energie. Neem de onkosten in eigen hand en start met sparen, daar krijg je energie van!

Tags: energie, geld besparen


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.