Griekse wijnen veroveren de wereld

18 Jul 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Eten en drinken

Dionysos, de god van de wijn uit de Griekse mythologie gaf de mensheid als geschenk de drank “wijn”! Al duizenden jaren wordt in Griekenland dan ook al wijn geproduceerd. Met name de overvloed aan zon doet de druiven goed waardoor goed van kwaliteit zijn voor uitstekende wijnen. Er wordt algemeen aangenomen dat vanuit Griekenland de wijnbouw zich heeft verspreid naar Frankrijk en Italië.

Griekenland kent meer dan 200 inheemse druivenrassen en daarnaast nog de vele internationale goed producerende druivenrassen zoals Syrah, Cabernet en Chardonnay. Al deze rassen hebben 1 doel, het maken van Griekse Wijnen. Malagousia, Assyrtiko, Xinomavro, Limnio, Mavrotragano, Mavroudi, en Moschofilero zijn veel voorkomende Griekse wijnrassen. De Griekse rode wijnen worden veelal gemaakt van de authentieke Griekse druivenrassen Xinomavro en Agiorgitiko. De Griekse witte wijnen worden veelal gemaakt van de authentieke Griekse druivenrassen Assyrtiko en Malagousia. Het druivenras Retsina is sinds de jaren zestig de overhand gaan nemen en is het meest populaire druivenras van Griekenland. De Griekse wijnen worden internationaal wederom hoog geacht en vallen internationaal in de prijzen.

Waar in Europa ontstond de cultuur? In Griekenland. Waar zijn de oudste bewijzen te vinden van wijnbouw? In Griekenland. Het milde klimaat met voldoende zonne-uren in een bergachtig landschap met veelal klakhoudende vulkanische bodem verschaffen goede voorwaarden voor een uitstekende Griekse wijn. Geen wonder dat dit land zulke fijne Griekse wijnen voortbrengt. Deze Griekse godendrank komt bijzonder tot zn recht indien gedronken bij traditionele Griekse Recepten.


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.