Het maken van een perfecte espresso is makkelijker dan jij denkt, wanneer je deze 5 M-regels maar opvolgt 5800

5 Oct 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Eten en drinken

Een lekkere espresso koffie maken is geen toeval, mits jij de 5M-handreikingen uitvoert. Het lijken de essentieelste topics, die jij moet nakomen teneinde een prima espresso koffie te kunnen zetten. De 5 M-adviezen komen uit ‘t gebied waar de espresso is ‘uitgevonden’, Italië. Indien wij ze vertalen, staan deze 5 M’s voor:
1) Miscela, 2) Macinadosatore, 3) Machina Espresso, 4) Mano dell’operatore en 5) Manutenzione. Dat wil zeggen: 1) Espressobonen mengsel, 2) Koffiemolen, 3) Italiaanse espresso machine, 4) Training van de bediende en 5) Het schoonhouden van deze koffiemachines

Waar ‘t in ‘t kort op neer komt, als je een uitstekende, frisse espressobonen melange hebt, die voldoende fijn is gemalen en in een perfect espresso apparaat wordt geproduceerd, is de kans aanzienlijk dat het ‘n geweldige espresso is! Indien jij ‘n ervaren espresso koffie drinker bent, kun je al zowat ruiken of de apparaten uitstekend wordt schoongemaakt. Is het koffiezetapparaat niet goed proper, dan zal de espresso koffie onfris ruiken. De smaakwaarneming van de espresso koffie zal desgelijks achteruit gaan en bitter worden.

Het liefst gebruik je versgebrande espresso bonen van twee tot tien dagen oud. Versgebrande koffiebonen blijken ‘t lekkerste, doch ze moeten beslist weer niet té kersvers zijn. Op het moment dat deze koffiebonen minder dan twee dagen geleden zijn gebrand, moet je deze nog een tijdje niet gebruiken. De koffie bonen bevatten nu nog teveel CO2 en dat is geheel niet gunstig voor de smaak sensatie en het cremalaagje. Wanneer de koffie langer dan twee weken geleden werd gebrand, zal de koffie wat aan diepgang en sterkte hebben verloren. De espressomachine moet perfect zijn en dit houdt algemeen genomen in een zelfde temperatuur en druk van ‘t water.
Indien jij eenmaal deze uitgangspunten weet en in acht neemt, kun je steeds ‘n geweldige Italiaanse espresso maken. Om de verfijnste espresso te zetten, kun je in de opbouw van de bonen blend wisselen en de afstelling van je koffiebonen molen.
Ruikt jouw gezette espresso onvoldoende fris? Smaakt de espresso bitter? Dan is er mogelijkerwijs olie uit de bonen of drab in ‘t espresso apparaat achtergebleven! Zorg er derhalve voor dat je frequent de koffiemachines goed brandschoon maakt.

Wil je meer te weten komen? Op deze internet pagina vind je veel meer nuttige details: espresso

Ik ben vereerd dat je het hele artikel hebt gelezen. Mocht je van mening zijn anderen te kunnen helpen een betere espresso te creëren, deel dan de hyperlink van dit stuk.

Tags: espresso bonen, espresso koffiebonen


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.