Hoe moet je het zilvervisje bestrijden

30 Jan 2014 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Mens en gezondheid

Als het bij je thuis beetje vochtig is, kan je papiervisjes in je huis|woning krijgen. De zilvervisjes komen in alle huizen voor. De plaag wordt erger naarmate het vochtiger wordt. Deze beestjes houden van vochtige huizen. Ze worden vaak verward met papiervisjes. Deze beestjes hebben een ander kleur en zijn minder lang. Voor de rest lijken ze heel erg op de zilvervisjes. Wanneer je te veel zilvervisjes in je huis hebt, zal de schade ook meer zijn.

Wat is het? De zilvervisjes zijn een van soorten insectenvisjes. Ze worden de suikergast genoemd. Deze beestjes leven graag in een natige plek. Je ziet ze ook bij behangpapier bijvoorbeeld. Dit soort insect heeft geen vleugels en kan niet langer dan 11,5 millimeter worden. Dit beestje beweegt net als een slang. Dit zal beter gaan bij vochtige plaatsen. De zilvervisjes zijn wit met zilverachtige kleur erin. Verder hebben ze schubben. De eitjes van de zilvervisjes worden niet over het hele jaar gelegd. Ze worden vaak tussen de maanden april en augustus gelegd in een groepje. Dit komt doordat die maanden het huis vochtig is. De eitjes zijn zeer klein. Ze zijn vaak 1 millimeter en worden gelegd onder kieren en naden van hout. De voedsel van de zilvervisjes zijn vaak zetmeelhoudende producten.

Waar?: Je komt deze beestjes alleen tegen waar ze zich prettig bij voelen. Dit zijn de vochtige plekken en donkere plaatsen in het huis. Je kan ze ook wel eens bij schimmelvorming vinden. Dit zie je alleen minder vaak. Dit komt doordat de schimmel een voeding voor deze beestjes zijn. Deze beestjes kunnen schade aanrichten als ze in grote aantallen zijn. Bestrijding Je kan deze beestjes niet allemaal bestrijden. Je kan het wel verminderen dat ze bijna niet meer opvallen. Dit kan je doen door je huis minder vochtig te laten worden. Ook is het verwijderen van dozen op zolder een goed oplossing. Er zijn ook bedrijven die deze zilvisjes bestrijden.


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.