Honden opvoedtips van de ervaren trainers 4093

28 Nov 2012 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Dier en natuur

Of u nu een nieuwe puppy heeft of een oude hond, het is heel verstandig om een weinig tijd te investeren in het trainen van hen. En ofschoon er een berg aan informatie beschikbaar is over hoe u uw hond kunt trainen, kunt u het nooit verkeerd doen met de training tips van de experts.

1. Positieve versterking is elementair. Ofschoon er veel theorieën zijn over hoe u het beste uw hond kunt trainen, zijn de meeste training experts het er over eens dat positieve aangroei het beste werkt. Positieve verrijking houd in het belonen van uw hond door middel van verbale communicatie als “Brave hond”, lichamelijk prijzen van de hond door het strelen over de kop en het prijzen met voedsel. Het prijzen met voedsel wordt afgeraden, want dit zou betekenen dat de hond alleen uw bevel zou opvolgen als deze honger zou hebben, wat ook betekend dat u uw hond zou moeten uithongeren om iets van hem of haar gedaan te krijgen. Dat is logisch wat we niet willen. Onder positieve versterking wordt niet verstaan het schreeuwen, slaan of het bestraffen van uw hond.

Positieve versterking helpt, daar u een band en vertrouwen aankweekt met uw hond. Honden worden gemotiveerd door beloningen.

2. Consistent zijn is zeer belangrijk. Als u met uw hond werkt aan een specifieke prestatie of truc, probeer dan elke dag op hetzelfde tijdstip met uw hond te oefenen. Dit helpt uw hond te onderwijzen wat hij kan vermoeden. De meeste honden worden gedreven door structuur en zullen beter presteren en sneller leren als ze weten wat er van hen verwacht wordt.

3. Wees geduldig. Honden bezitten de gewoonte om te leren in golven. Soms vatten ze dingen snel op en de volgende dag lijkt het alsof u totaal overnieuw moeten starten. Wees geduldig. Start elke nieuwe behendigheid met hele kleine stapjes en zorg dat u heel concreet bent over wat u van uw hond verwacht. Zelfs de kleinste trucs als “Zit” wilt u liever opsplitsen in kleinere stapjes.

4. Gebruik hand signalen in plaats van verbale commando’s. Sommige honden begrijpen hand signalen sneller dan verbale commando’s. Wijs voor iedere truc of houding een ander handsignaal toe.

5. Train in kleine stappen. Honden beschikken over een kleine spanningsboog. Uw hond twintig of dertig minuten africhten gaat niet werken. Ze worden gefrustreerd en zullen hun focus verliezen. Houd de trainingssessies in plaats daarvan niet langer dan vijf minuten.

In het begin wilt u het liever maar een paar minuten trainen, totdat uw hond gaat uitzien naar de trainingen. Honden kunnen leren om de training niet leuk te vinden. Door de training sessies kort te geven zal het hun helpen te leren genieten van het oefenproces.

6. Eindig steeds met een positieve noot. Het onderwijzen van een andere truc is inspannend werken. Eindig elke training sessie, hoe frustrerend deze ook is verlopen, met een positieve noot. Geef uw hond altijd een truc of gedrag om uit te voeren die ze beheersen en uit kunnen voeren en eindig met een positieve beloning.

7. Houd uw hond gezond. Tot slot is één van de belangrijkste honden training tips van de training experts uw hond een goede kwaliteit voer en genoeg vers water te geven en zorgen dat uw hond genoeg slaapt.

Een gezonde hond is een gelukkige hond en zal de geprefereerde gedragingen vaak sneller onthouden.

Tags: Honden, Puppy training


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.