Maakt uw zorginstelling reeds gebruik van een elektronisch clienten en patienten dossier? 6102

15 Jan 2014 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Zakelijk

Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen door hoogontwikkelde technische expertise te combineren met diepgaande branchekennis. Bij een professionele zorginstelling hoort een automatiseringssysteem dat voldoet aan de eisen van vandaag en klaar is voor die van morgen. Een systeem dat aansluit bij de behoeftes en de verwachtingen van de zorgprofessionals en die van de cliënten en hun familie. Prodware is leverancier van zulke automatiseringssystemen. In dit artikel worden het elektronisch cliënten dossier en het elektronisch patiënten dossier uitgelicht.

Elektronisch patiënten dossier
Veel verpleeg- en verzorgingsinstellingen maken gebruik van een eigen paramedische dienst. Huisartsen, een instellingsarts, fysiotherapeuten, logopedisten, allen werken met een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), niet met een Cliënten Dossier. Wet- en regelgeving voor cliënten en patiënten is anders. Een fysiotherapeut mag bijvoorbeeld alleen in een Patiënten Dossier, niet in een Cliënten Dossier. Om zo efficiënt mogelijkerwijs te werk te gaan en dubbele invoer en fouten te vermijden, is het van belang dat deze elektronische patiëntendossiers toch aan mekaar verbonden kunnen worden. Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) bevat alle rapportages over patiënten en verzorgt al het berichtenverkeer tussen behandelaars.

Elektronisch cliënten dossier
Het Elektronisch Cliënten Dossier faciliteert zorgprofessionals, administratief medewerkers en cliënten in en bij hun zorgprocesssen. In het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) wordt info ontsloten vanuit de cliëntenadministratie. Afhankelijk van autorisatie op rechten of rollen kan men gegevens wel of niet zien, bewerken of toevoegen. Binnen drie klikken bent u bij de correcte informatie. Op deze wijze wordt niemand overbelast door aanwezige, maar voor hen irrelevante data.


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.