Overzicht en verhaal van het prive leven van Formule 1 piloot Lewis Hamilton

11 Jul 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Sport

Lewis Hamilton werd geschapen op 7 Januari 1985 te Stevenage, Hertfordshire, Engeland, en is vernoemd blijkens de Amerikaanse loper Carl Lewis. Hamiltons moeder, Carmen Brende Larbalestier (momenteel getrouwd als Carmen Brenda Lockhart en ervoor kiezend om bekend te zijn als eenvoudig Brenda), is een blanke britse, terwijl zijn vader, Anthony Hamilton, een zwarte Engelsman is. Anthony%u2019s ouderpaar emigreerden van Grenada naar het verenigd koninkrijk in 1950.

Lewis Hamiltons ouders gingen uitelkaar toentertijd hij twee jaar was, als resultaat hiervan leefde hij met zijn moeder en half-zusters Nicola en Samantha tot hij 12 was en hij bij zijn vader, stiefmoeder Linda en demi broer Nicolas ging leven. Begin 2011 tekende hamilton%u2019s halfbroer Nicolas een contract met Total Control Racing om een race cariërre te beginnen in de 2011 Renault Clio cup.

Hamilton werd door zijn vader opgevoed als Romeins Katholiek. Hamilton%u2019s vader kocht hem een radio gestuurde auto in 1991,waardoor hij zijn eerste passie naar competitie racen kreeg. Het jaar daarna eindigde Hamilton tweede in het nationale BRCA kampioenschap. Hij vertelde van toen %u2026 Ik racete met van op afstand bestuurde wagens en won club kampioenschappen tegenover volwassennen. Als gevolg hiervan kocht zijn vader hem op zijn zesde verjaardag als kerstgeschenk zijn eerst go-kart. Zijn vader vertelde hem dat hij zijn race cariërre zou dragen zolang hij correcte punten bleef bemachtigen te school. Dat bemoedigen van die cariërre werd moeizaam, waardoor hij afstand nam van zijn werk als IT-manager en aan de slag ging als contractor. Hij was deed mogelijkerwijs drie jobs gelijk terwijl hij toch nog de rust vond om Hamilton%u2019s races bij te wonen. Naderhand richtte hij zijn eigen PC handel op en was hij ook aan de slag als full-time manager van Hamilton. Hamilton wordt thans gemanaged door Simon Fuller.

Hamilton ging naar school in de John Henry Newman school, een vrijwillige katholieke school in Stevenage, Hertfordshire. Toenmaals hij vijf jaar was volgde Hamilton Karatelessen teneinde zelfverdediging te verwerven aangezien hij heel wat gepest werd op school. Buiten zijn toewijding voor het racen, speelde hij voetbal in zijn school team, samen met Engels internationale middenvelder Ashley Young. Hamilton zei dat wanneer zijn carriëre in de formule 1 nauwelijks geslaagd moest zijn, dat hij voetbalspeler zou zijn (Hamilton is een grote supporter van Arsenal F.C.) of een cricket speler. Hij heeft evenzeer voetbal als cricket gespeeld in zijn school. In Februari 2001 ging hij richting Cambridge Arts and Sciences (CATS), een private school in cambridge.

In oktober 2007 kondigde Hamilton aan dat hij in Zwitserland zou gaan verblijven. Bewerend dat dit was vanwege uit het zicht te kunnen blijven van de kritische pers welke hij ervaren had onderwijl hij in het verenigd Koninkrijk woonde. Hamilton gaf ,tijdens een verhoor op de televisieshow Parkinson (degene werd uitgezonden per 10 november 2007), toe dat de belastingsdruk een gedeelde motivatie was voor zijn beslissing om te verhuizen, bovenop meer afzondering. Hamilton kreeg publieke kritiek wijl hij de heffingen ontliep door te verhuizen. Hij ging tenslotte resideren in Luins , Vaud Canton op Lake Geneva. Ook andere formule 1 rijders, bijvoorbeeld Michael Schumacher, Kimi Raïkkönnen en Fernando Alonso, resideren in Zwitserland.

Op 18 december kreeg Hamilton in Frankrijk een maand rijverbod omdat hij geflitst werd met een tempo van 196 km/h op een franse autostrade. Zijn Mercedes-Benz CLK werd alsmede in embargo genomen. In november 2007 startte Hamilton te daten met Nicole Scherzinger, de lead vocaliste betreffende de amerikaanse band pussycat dolls. In Januari 2010 werd verkondigd dat zij terug uitelkaar gingen teneinde zich elk te focussen omtrent hun individueel carriëre. Vervolgens werden ze bovendien tezamen gezien tijdens de turkse grote prijs Formule 1 in 2010 en de Canadese grote prijs in Montreal op 13 juni 2010.

Hamilton mocht tijdens de %u201C2009 new year honours%u201D te Engeland de erepenning aanvaarden van B.E.M. (British Empire Medal) van de Britse Koningin.

Op 18 maart 2009 ontwierp Madame Tussaud een wassen afbeelding van Hamilton in zijn Vodafone Mclaren Mercedes race plunje. Dat waxen kopie kostte plusminus 150.000 pond en duurde zes maand om te vormen.

2 dagen eer the 2010 Australian Grand Prix, zag de politie op welke manier Hamilton %u201Copzettelijk tractie verlies%u201D (voorbedacht driften) in zijn zilveren Mercedes-AMG C63, en werd zijn wagen in embargo genomen voor 48 uur. Hamilton gaf dadelijk een krantenbericht los waarin hij zijn excuses aanbood voor %u201Crijden op een onbezonnen manier%u201C. Nadat hij beschuldigd werd voor %u201COpzettelijk de beheersing van een voertuig verliezen%u201C, Hamilton kreeg immers een boete van 288 pond en werd door de strafrechter beschreven als een %u201Cracende puber%u201C.

In juli 2011 kondigde de ouder van Nicole Scherzinger aan dat Hamilton en zijn dochter zouden huwen. Dit werd evenwel gelijk ontkent door Scherzinger op twitter. In october 2011 werd aangekondigd dat Hamilton en Scherzinger uit elkander waren. Begin 2012 verhuisde Hamilton van Zwitserland naar Monaco.


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.