relaas van de carriere omtrent Sebastian Vettel binnen het Formule 1 circuit tot op heden

19 Jun 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Sport

Sebastian Vettel is gezegend op 3 Juli 1987 in het Duitse Heppenheim en bleek alreeds op erg jonge leeftijd begaafdheid te bezitten om te racen. Wanneer zijn ouders hem een kart cadeau doet, op 3,5 jarige leeftijd, blijkt dit het aantreden te zijn betreffende een grote carriere in de Formule 1. Hij reed de ganse dag rond met zijn kart op het binnenplein van hun woning, almaar harder en harder, tot hij uitgeput was. Het was indertijd dat zijn vader besefte om verder te treden naar de kart series.

Maar dit zou de Familie Vettel extra geld kosten dan zij zelve konden uitkeren. Tot hun knaap Sebastian Vettel wordt opgemerkt door de scouts van Red Bull, welke hem een sponsering aanboden en hem opnamen in het %u201CJonge Rijders Trainings Programma%u201D. Te 2001 wint hij het de Duitse en Europese Junior Karting titel en is de aanvang van zijn carriere genomen.

In 2003 haalt hij de tweede positie in de Formule BMW ADAC kampioenschappen na vijf overwinningen in 19 races en in 2004 wordt hij Formule BMW ADAC Winnaar met 18 overwinningen uit 20 races (de twee andere races land hij evenzeer op het platform). In 2005 wordt hij vijfde in de Formule 3 Euro Series en wordt uitgeroepen tot beste rookie rijder na vijf podium plaatsen.

Hij valt dat seizoen, sinds zijn achttiende, zozeer op dat hij mag testrijden met een BMW Williams Formule 1 bolide. hij wordt in 2006 ook tweede binnen de Formule Three Euro series inclusief drie overwinningen en neemt deel aan drie World Series By Renault evenementen, waarvan hij er twee wint. Op zijn negentiende tekende hij eindelijk een consensus bij het BMW Sauber Formule 1 team als proef rijder en mag de vrijdag trainingen voor zijn conto nemen.

Zijn intro binnen de Formule 1 is gebeurt, en het zou duidelijk zijn dat hij alreeds ontzettend snel en op hoogst jonge leeftijd zich zou laten gelden in deze wereld van de Motorsport. Hij zou het ene recordprestatie na het andere veroveren tijdens zijn tot nog toe jonge carriere. Lees zijn toekomstig vooruitgang in de Formule 1 eerdaags in deel 2

Voor een diepgaand overzicht omtrent de carriëre van Sebastian Vettel alsmede zijn records en race uitslagen kan u terecht op onze nieuwe Formule 1 site en fan site www.lewishamilton.be.


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.