Steenmarter een leuk dier of een hoop ellende?

23 Jan 2014 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Dier en natuur

Er zijn veel dieren te noemen die zorgen voor narigheid en zo de mensen tot ergernis zijn. Het volgende dier is daar een van maar is niet zo bekend bij de mensheid. We hebben het hier over de steenmarter. Dit beestje kan voor enorm veel schade zorgen binnen uw huis of auto. Wat is nou eigenlijk een steenmarter? Dit is een beest wat qua uiterlijk lijkt op een kruising tussen een eekhoorn en een vos. Steenmarters zijn nachtdieren daarom heb je overdag niet veel last van deze dieren. Als de mensen in bed liggen dan gaan de steenmarters op jacht naar voedsel. Aan het eind van de jacht op voedsel keren de steenmarters terug naar hun nest dan gaan ze nog spelen. Als er een nest met jonge steenmarters in jou huis plaats nemen kan het gepiep van deze dieren mensen wakker houden. Het gepiep is erg irritant en zal elke nacht weer terugkeren.

Is een steenmarter gevaarlijk voor mensen? Sommige mensen zullen de steenmarter een schrikwekkend beest vinden vanwege zijn lange nagels en scherpe tanden. Maar steenmarters zijn ook erg bang voor mensen en zullen dus niet zomaar een mens aanvallen. Dit kan echter wel gebeuren wanneer een mens een steenmarter probeert te vangen. Als er steenmarters in uw woning verblijven kunt u het best een ongediertebestrijder inroepen om het probleem op te lossen.

Hoe kom ik van een steenmarter af? Volgens de wetgeving mag je een steenmarter niet vangen of doden omdat dit een beschermd diersoort is, in de praktijk is dit ook een lastige opgave omdat deze beestjes erg behendig en snel zijn. Als een steenmarter in huis genesteld is dan zijn er twee mogelijkheden om van dit dier af te komen. Je kunt de ongediertebestrijding bellen en die hebben wel de mogelijkheden voor een steenmarter vangen. U kunt ook voor een oplossing kiezen die de steenmarters voor altijd weg zal houden bij uw huis. Dit is door middel van een bewegingssensor. Als een steenmarter binnen het bereik van de sensor komt wordt er een hoge toon geproduceerd en die schrikt de steenmarter af en verjaagt hem uit de omgeving van de sensor.


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.