Waarom geen enkele DJ zonder DJ mixer en cd-speler kan 6138

26 Feb 2014 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Hobby en vrije tijd

Een DJ mixer (ofwel mengpaneel), wordt aangesloten op twee draaitafels en is het belangrijkste item van je DJ apparatuur, naast de CD-speler. DJ mixers zijn er in eenvoudige twee kanaalsmodellen tot zeer uitgebreide – en vaak duurdere – achttien kanaalsmodellen. Muziekshop24 is leverancier van een uiteenlopend assortiment aan kwalitatief hoogwaardige DJ mixers in verschillende prijsklassen. Voor cd-speler kopen kun je uiteraard eveneens terecht, en al het andere DJ apparatuur wat je benodigd hebt.

De basisfuncties van een DJ mixer kunnen enorm variëren, dit gaat vaak hand in hand met de prijs. Met de verticale schuiven, de zogenaamde faders, kun je kanaal 1 en 2 bedienen. De crossfader, de horizontale schuif onderaan, kun je gebruiken om te switchen tussen linker- en rechterkanaal. De DJ mixer beschikt dan ook over kanalen waarop diverse apparatuur aangesloten kunnen worden, daarom is het belangrijk om te weten welke soort kanaalingangen er zijn. De microfooningang heeft een microfoonversterker, equalizer en één of meerdere aux. Met de aux ingang kun je het signaal van een DJ mixer naar een externe bron sturen. De lijningang op een DJ mixer is geschikt om effectapparatuur, recorders of keyboards aan te sluiten. De faders – de schuiven op je DJ mixer – worden gebruikt om geluidssignalen met elkaar te mengen. Hiermee goed om kunnen gaan maakt of breekt een DJ!

Welke DJ mixers en CD-speler heb ik nodig?
Het belang van beide moet nu wel duidelijk zijn, vraag is echter: welke heb ik nodig? Dit hangt zoals veel dingen in het leven volledig af van je wensen en budget. Beginners en hobby-dj’s mixen doorgaans 2 nummers door elkaar, dan heb je in principe aan een 2-kanaals dj mixer voldoende. Wissel je veel tussen cd-speler en draaitafels, dan is een 4-kanaals mengpaneel aan te raden.


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.