zuurgehalte van je lichaam bepaald je welzijn 5023

29 Mar 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Mijn mening over...

In de lente en najaar kalken we massaal ons grasperk en borders. Dat verrichten we om dat een verzuurde bodemgesteldheid een te lage pH waarde heeft. En als we een mooie tuin willen dan moeten wij de pH waarde artificieel vermeerderen. Elke tuinbouwer die snijbloemen of potplanten kweekt voor zijn boterham is geregeld met de pH waardes van de voedingsmiddelen bezig. Hij weet als geen ander dat een ideale pH waarde het onderscheid kan betekenen tussen een winstgevende of verliesgevende rendement. Mensen met vijvers waarin dure siervissen zwemmen bedwingen precies de zuurgehalte van het water in de gaten. Een verkeerde pH waarde kan desastreuze gevolgen hebben voor deze vissen die zeer duur zijn. Maar ook elke (zee) aquarium bewonderaar is met de pH waarde van het water druk waarin het leven zich afspeelt. Maar hoezo geven wij dan zo gering om onze pH waarde. De pH waarde (zuurgraad) van het lichaam is ook cruciaal als in eerder genoemde gevallen.

De reguliere geneeskunde is van inzicht dat het lichaam perfect instaat is de pH waarde zelf te bepalen. Hierin hebben ze gelijk. Zij het niet dat het lichaam het moet doen met goeddeels de lichaamseigen mineralen bij een manco aan mineralen in voeding. Onze huidige voeding bevat te gering mineralen om een alkalische buffer op te bouwen die we nodig hebben om verzuren tegen te gaan. De te karig aan mineralen in voeding komt o.a. doordat we ideale voedingsproducten te veel of verkeerd wijzigen, verarming van landbouwgronden. Voorts nuttigen we nog eens te veel voedsel die verzurend werken b.v. zoetigheid, koffie, genotmiddelen e.d. Dit in samenspel met een gezondheidsbedreigend leefpatroon als spanning, onvoldoende rust, te onregelmatig beweging, overmatig sporten e.d. die ook allemaal verzuren optreden geven een teveel van zuren op onze zuur/base balans.

Ontzuren is essentieel en het gebruiken van supplementen die het lichaam voorziet van voldoen alkalische stoffen is een absolute voorkeur voor de algehele welzijn van het lichaam. Een zuur lichaam geeft aanleiding tot het scheppen van klachten en aandoeningen. Veel van die ziektes vallen onder de noemer %u2019nieuwe westerse ziektes%u2019. Redenen zijn doorgaans onbekend of wordt gelinkt aan verkeerde voeding of leefpatroon Maar de verzuring die zo wordt veroorzaakt wordt onterecht nog niet regelmatig genoeg erkend als de eigenlijke aanstichter. Om narigheid aan te pakken moet je bij de oorsprong starten en niet alleen symptomen aanvechten. Ontzuren is het enig wat dan helpt en dit kan met producten van www.vayuvit.nl. Deze hebben in samenwerkingsverband met een laboratorium pH druppels ontwikkeld die de verzuring geen kans geven zich te vormen en te nestelen. Bestellen kan op www.vayuvit.nl

Informatiebron: Drs. V. Liempt, www.vayuvit.nl, Redacteur: Elize van Ooischot, Eindhoven%u2019s W&B dagblad

Tags: ph druppels, alkalife


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.