Als U meer wilt weten over sieraden 4652

8 Jan 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Kunst en cultuur

De mensen praten vroeger wel over de simpele volkeren maar deze lager geleerde volken bleken wel over sommige technieken te beschikken.Als je naar bepaalde sieraden op de website Museum-kennis kijkt, dan zie je technieken waaraan westerse edelsmeden van nu nog een puntje kunnen zuigen. Zo waren de Etruskische edelsmeden bedreven in het maken van ragfijne gegranuleerde gouden sieraden. In het Afrika stond het brons-gieten op een heel hoog niveau.De sieraden worden van allerlei verschillende materialen geproduceerd en met allerlei verschillende technieken. Goud, zilver en edelstenen worden al vanaf de middeleeuwen door mensen begeerd.Zoals in Nieuw-Guinea en het Amazone-gebied de prachtig gekleurde veren van tropische vogels een geliefd materiaal voor de mensen zijn.Zo zijn er ook volken die aan zee wonen en van schelpen de prachtigste sieraden produceren.Er worden ook andere dierlijke producten gebruikt om sieraden van te maken,zoals botten en stekelvarken-pennen.

Mensen gebruiken sieraden om hun lichaam te versieren.In tegenstelling tot kleren, die worden gebruikt om het lichaam te bedekken en warm te houden.Sieraden dienen alleen voor het uiterlijk vertoon al hebben sommige sieraden een gelovige betekenis. Denk bijvoorbeeld maar aan kruisjes of geluk-hangertjes. Sieraden zijn er van verschillende materialen, maar de mooiste sieraden bevatten meestaldure materialen, zoals edel-metalen en edelstenen.Het dragen van sieraden is nou van alle tijden en gebieden van de wereld.Mensen dragen sieraden om verschillende redenen b.v. om er mooier uit te zien,of om te laten zien hoe rijk en belangrijk ze zijn, of om te laten zien dat ze bij een bepaalde groep horen.Ook dragen sommige mensen sieraden omdat ze denken dat zo’n sieraad hen kan beschermen tegen onheil.

Het mooi maken van je lichaam is al heel lang bekend bij de mensheid. Het is de beste manier om dat te individualiseren en te doen opvallen.Je eigen laten tatoeeren of een piercing laten zetten aan je lichaamsdelen zijn menselijk.De mensen vinden het helemaal fantastisch om zichzelf vooral te behangen met blinkende en gekleurde voorwerpen.Iedere cultuur heeft zijn eigen versieringen,maar vrijwel overal is een voorkeur te zien voor drie zaken en dat is,wat beschermt, wat veel kleur heeft, en wat waarde heeft. Ook in onze cultuur voldoen sieraden nog aan deze eisen denk b.v. aan medaillons met Maria en handen van Fatima, aan glinsterende edelstenen en aan blingbling maar voornamelijk aan goud. Een exclusief juweel of diamant mag duurder zijn dan een auto. Zeker als je de vrouw voor het leven er mee kunt versieren.Klik hier voor onze uitgebreide collectie sieraden dan kunt U rustig een kijkje nemen en vergelijken welke sieraden U het mooist vind.

Tags: sieraden, online sieraden


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.