Besparen op verlichting is hot! Is MVO bij u van belang, dan zorgt u dat u energiezuinige verlichting heeft. 5427

26 Nov 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Huis, tuin en wonen

Tegenwoordig is besparen op verlichting een hot item. In veel gebouwen hangt nog gedateerde verlichting waar een hoop uitgaven op bespaard kan worden. Deze hoge besparing gaat in de meeste gevallen gepaard met korte terugverdientijden. Bij een Energie Prestatie Advies (EPA) wordt het totale energieverbruik van een pand in kaart gebracht inclusief aanbevelingen. Indien er nog gedateerde verlichting aanwezig is in het gebouw komt dit eigenlijk altijd terug in het advies. Door de hoge besparing en korte terugverdientijd is het daarmee aantrekkelijk om in besparende verlichting te investeren.

T5 armaturen
T5 armaturen zijn efficiënter en gaan langer mee dan “gewone” verlichting. Een voordeel is dat u meer licht per Watt krijgt en het aantal branduren wordt verhoogd van 6.000 naar 19.000 uur. De energieprijzen stijgen, De politiek roept op tot CO² reductie, het is dagelijks medianieuws. Veel bedrijven en instellingen hebben nog gedateerde verlichting hangen waarop 40%-60% bespaard kan worden. Maar hoe kunnen we besparen op de verlichtingskosten?

De ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie staan niet stil. De T5 hoogfrequente TL-buis is de meest energiezuinige TL buis die er beschikbaar is. Doordat er een andere gas is toegepast in de buis kan er een hogere lumen/watt verhouding worden behaald. Door gebruik te maken van een buis met een hogere lumen / watt verhouding en een hoogglans spiegeloptiek kan er met minder vermogen toch minimaal gelijke lichtopbrengst behaald worden.

Tags: energiebesparende, verlichting


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.