Faalangst en de wetenschap erachter 2881

24 May 2012 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Wetenschap

De wetenschap heeft de mensheid vele baten gebracht. Door de huidige technologie is het leven makkelijker geworden en is er op geneeskundig gebied veel meer denkbaar dan vroeger. Er zitten echter ook ondeugdelijk kanten aan de almaar ontwikkeling van de technologie.

Zo is het allang geen geheim meer dat vele kinderen nu achter de computer zitten in plaats van dat ze buiten aan het spelen zijn. Social media vieren hoogtij, maar het zelfvertrouwen van veel mensen is deerlijk laag. Als faalangst als een ziekte mag worden gezien dan heerst er een pest.

Voor de toename van faalangst in onze samenleving is het ingewikkeld om een specifieke aanleiding aan te wijzen. Ontwikkelingen op cultureel maatschappelijk niveau laten zien dat de nadruk steeds meer op het individu begint te liggen. Het credo is succes is een keuze, dus als je niet slaagt in het leven zal het wel aan jou liggen. Er weinig rekening meehoudend dat je op veel factoren in het leven geen zeggenschap hebt.

Vrijheid kan een belemmering zijn als je niet weet wat je met je leven wilt of als je het moeilijk vind om met de druk om te gaan die de huidige maatschappij op je legt. Mannen lopen rond zonder missie en vele mensen werken bij een werkgever waar ze het totaal niet naar hun zin hebben. Het verschil en de rollen tussen vrouw en man beginnen te vervagen. We leven in een complexe periode.

Als je meer invloed over je leven wilt uitoefenen dan ga je controle uitoefenen. Wanneer je invloed probeert uit te oefenen over iets waarover je geen zeggenschap hebt dan ontstaat er faalangst. Een onderneming dat deskundig is in het overwinnen van faalangst is de OverwinCoach. Vele mensen hebben door coaching hun sociale faalangst overwonnen en het is hedendaags goed om jezelf een coach te gunnen.

Meer voorlichting over faalangst is ook te vinden op de website van de faalangstgids. Op deze website staat duidelijk uitgelegd hoe faalangst werkt en wat de symptomen zijn. Voor deze beschrijvingen is geen wetenschappelijk kader. De beschrijvingen over faalangst zijn gebaseerd op de ervaringen van mensen met faalangst. Nogmaals de wetenschap heeft vele baten, maar kent ook beperkingen. Soms probeert de wetenschap dingen te bewijzen die we allang weten. Waardoor iets niet minder waar hoeft te zijn ook al is er nog geen wetenschappelijk verwijzingskader.

Tags: faalangst, zelfvertrouwen


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.