Informatie en tips over de groene smoothie 5847

21 Oct 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Samenleving en ontwikkeling


De groene smoothy, een rage onder velen, die bestaat uit 50% groente en 50% fruit.

Waarom nou groente, dat heeft toch geen smaak? Echt wel! Het is daarbij ook nog eens erg goed voor je huid. Meer over de groene smoothies vertellen wij je in ons artikel, wellicht is het ook iets voor jou!

Groenten in een smoothie? Een groene smoothie, JA, een smoothy met groente lekker! Het is naast erg gezond ook gewoon lekker, omdat de smaak van het fruit blijft overheersen. Maar naast het feit, dat het lekker en healty is zijn er nog meer redenen om het eens te testen.

Maar waarom moet een groene smoothy groen zijn? Waarom zou jij er groente in doen en niet gewoon enkel fruit? Fruit is namelijk lekkerder dan een blaadje spinazie! Als het enkel om het fruit zou draaien, dan zou je het beter gewoon kunnen eten, zonder dat je de vezelstructuren te verminken in de blender. De reden waarom jij fruit in de mixer doet is om de groene smoothie te voorzien van een lichtere smaak, die het fruit creëert. Ook is een groene smoothie veel makkelijker dan een salade en kan er meer groente in! De bladgroente welke je in een gewone salade eet kan wel tot twee keer toe in de blender waardoor jij dus meer voedingsstoffen binnenkrijgt en een erg gezonde basis van de dag hebt.

Huh, wat? Fytochemicaliën? Ja, een groene smoothy heeft meer dan alleen energie en vitamines in de vorm van koolhydraten, in bladgroente zitten namelijk ontzettend veel mineralen en fytochemicaliën. Fytochemicaliën is een wat onbekendere stof, dan bijvoorbeeld de mineralen. De fytochemicaliën is een club voedingsstoffen die nog maar net ontdekt is, naast de groepen mineralen en vitamines, koolhydraten vetten en eiwitten. De fytochemicaliën hebben een positief effect op jou lichaam, daardoor de fytochemicalierijke bladgroenten ook. Als we kijken naar de gezondste voedingsmiddelen, dan staat boerenkool stip bovenaan en daarna volgen diverse andere bladgroenten. Vanzelfsprekend hoef jij geen boerenkool te gebruiken, maar kunnen blaadjes sla ook.

Invloed van smoohties op jou lichaamsbouw. Naast fytochemicaliën die bladgroente bevat, is het eveneens rijk aan aminozuren, waar ons lichaam eiwitten van maakt. Misschien denk je, dat die eiwitten gelijk zijn aan de eiwitten welke we kennen uit voedingsmiddelen als melk, vlees en eieren, maar dat is niet zo! Laatstgenoemde producten hebben namelijk kant en klare eiwitten, gecreerd door een dier, terwijl ons lichaam eigen eiwitten aanmaakt. Bij kant en klare eiwitten breekt je lichaam ze eerst af tot deze juiste aminozuren overblijven, waarvan het aanvolgens de menselijke eiwitten opbouwt. Dubbel werk, wat je met een groene smoothy voorkomt!

Je lichaam werkt bij een groene smoothy veel efficiënter, omdat het de aminozuren niet eerst hoeft af te breken, maar er direct menselijke eiwitten van kan opbouwen.

Gezondere darmen door groene smoothies, een ander voordeel aan de groene smoothies is, dat ze ontzettend rijk zijn aan vezels. Die vezels hebben zogenaamde cellulose wat zich aan de celwand van een plant bindt en daardoor zorgt voor een sterke structuur. Het is voor je lichaam dan ook enkel mogelijk om vezels uit voedingsproducten te halen, wanneer ze plantaardig zijn!

De vezels triggeren de darmwand, waardoor het voor het darmstelsel makkelijker is om het eten te verwerken in je lichaam. Door die prikkels in de darmwand beginnen de natuurlijke bacterien hun werk te doen en het eten te verteren. jij kunt die vezels zien als een soort spons, welke de afvalstoffen en gifstoffen in je lichaam meeneemt naar buiten. Door veel vezels toe te voegen aan jou eetpatroon blijven jou darmen dus schoon!

Doordat een groene smoothie veel vezels bevat, gaat het sapje rap door jou lichaam en houd je niet het gevulde gevoel, wat je krijgt bij dierlijke producten. Deze worden veel trager door het lichaam meegevoerd!

Jesse vd Velde deelt zijn kennis graag met jou, klik hier>>.

Tags: Groene Smoothie, Jesse van der Velde


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.