Inspiratie uit Nationale Energie-Innovatiecatalogus 5843

15 Oct 2013 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Samenleving en ontwikkeling

Er zijn tussen 2005 en 2011 talloze initiatieven gestart op het gebied van duurzame energie. De regering presenteert deze graag in een volledige catalogus, om ervoor te zorgen dat ook andere bedrijven hier inspiratie in kunnen vinden. Men heeft ruim 1.000 projecten weten samen te voegen, die stuk voor stuk met steun van het ministerie van Economische Zaken (EZ) van start zijn gegaan.Men heeft de digitale Energie-Innovatiecatalogus (http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/energie-innovatiecatalogus) samengesteld om ervoor te zorgen dat iedereen hier inzage in kan hebben, om er inspiratie mee op te doen voor de toekomst.

Doelstelling voor 2020

Het kabinet heeft zich tot doel gesteld ervoor te zorgen dat in 2020 16% van alle energie in Nederland duurzaam is. Om in ieder geval goed te beginnen is de regering de afgelopen jaren begonnen met het investeren in vele honderden projecten op het gebied van energie-innovatie in Nederland. In de catalogus zoals die is samengesteld heeft men onderzoeksprojecten uit de beleidsprogramma’s Energie Onderzoek Subsidie (EOS) en Innovatieagenda Energie (IAE) opgenomen. Hierdoor kan de kennis en ervaring die men tijdens de projecten heeft opgedaan worden gebruikt voor het verduurzamen van de Nederlandse economie en kan het daarnaast bijdragen aan het reduceren van het energieverbruik en de CO2-uitstoot.

Zoeken in de catalogus

U heeft de mogelijkheid om op een aantal verschillende manieren te zoeken in de catalogus en op die manier te komen tot de projecten die u wellicht inspiratie op zullen leveren. Zoek bijvoorbeeld op een thema als ‘biomassa’, of aan de andere kant juist op basis van de gebouwde omgeving. Verder zijn er 700 omschrijvingen van projecten te vinden, samen met de contactgegevens, onderzoekers en ook de eindrapporten van 300 projecten die reeds zijn afgerond. Vanzelfsprekend zal dit toekomstige projecten helpen om zo degelijk mogelijk van start te gaan en op die manier voort te bouwen aan een duurzame energievoorziening in Nederland.


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.