Rem op horecabestedingen in 2012 4130

9 Nov 2012 | Auteur: artikeltornado.nl | Gepubliceerd in Wetenschap


In het hele land hebben Horecaondernemers het geweldig zwaar. De Nederlandse horecasector heeft het heftig. Nederland zit in een noodsituatie en de horecasector is helaas de branche die daar het eerste en meeste last van heeft. Toch zijn we van mening dat een periode van economische depressie ook volop kansen biedt, maar dan is het wel van belang dat u als handelaar al uw tijd en puf stopt in de operationele exploitatie van uw zaak. Uit controle is gebleken dat de marges in de horecasector enorm onder druk staan. De hoge inkoopprijzen spelen hierbij een cruciale rol, omdat de zelfstandige deze niet durft door te calculeren uit angst dat de gast dan wegblijft.

Veel zorgen maakt KHN zich over het eigen risico in de WW van maximaal zes maanden. Dat is volgens KHN vooral voor het midden- en kleinbedrijf lastig te dragen. KHN: ‘De details rondom de vereenvoudiging van het ontslagrecht zijn nog niet uitgewerkt. Maar met wat nu al bekend is van de plannen, vreest KHN vooral het hoge eigen risico, waar voor de werkgevers geen directe lastenverlichting tegenover staat’. De branchevereniging roept horecaondernemers op om goed op de kosten te blijven letten en vooral grensverleggend te zijn. KHN: ‘We moeten als ondernemers leren leven met de crisis en alle mogelijkheden om gastvrijheid te kunnen leveren aangrijpen. Gastbehoeften veranderen tijdens de crisis en dat vraagt om creativiteit en aanpassingsvermogen’.

TwaTi BV heeft 2 innovatieve Sites en Apps gelanceerd, namelijk: www.menukaartindebuurt.nl en www.kortingsplek.nl. MenukaartindeBuurt biedt consumenten makkelijk de gelegenheid om gerechten (bijvoorbeeld: Schnitzel of Kreeft) of keukensoorten (bijvoorbeeld: Internationaal of Hollands) in de buurt te zoeken. Voor de Consument zijn er gratis Apps beschikbaar voor Android en Apple. Horeca registreren zich heel gemakkelijk via onze site. Even menukaart (WORD of PDF) en een leuke foto uploaden, that’s all. Wordt gevonden door veel potentiele gasten. Deelnemers aan MenukaartindeBuurt, mogen gratis deelnemen aan Kortingsplek (pakket ‘standard’ is dan gratis, kijk bij hoe werkt het?). Plaats leuke acties als “gratis fles wijn wanneer u met 4 personen komt dineren” of “2e kopje gratis bij een lunch”. Kortom verzin iets om meer mensen in uw zaak te krijgen. Ook hiervoor zijn geavanceerde Apps beschikbaar, zodat mensen alle kortingen in de nabijheid kunnen volgen. Dus ook die van u. Gelijk biedt Kortingsplek de mogelijkheid een ‘tafeltje in de veiling’ te zetten met een vanaf bod. Innovatieve mogelijkheden genoeg.

Tags: Kunstplanten korting, Grote korting op Speelgoed


Comments Off

Auteur: artikeltornado.nl

Deze auteur heeft 3751 artikelen gebubliceerd. Meer informatie over de auteur volgt.

Comments are closed.